Le Fournil de Sébastien: in the press

Een greep uit de media artikelen

Stokbrodentest

De Franse president Macron wil van de baguette werelderfgoed maken. De boulangers kijken daar vast niet van op, maar waar haal je nou in Amsterdam het perfecte stokbrood? We testen het met chef-kok Alain Caron.

read more

Ron Blauw

Eigenlijk kan ik hierover heel kort zijn: er is in Amsterdam (waarschijnlijk) geen betere baguette te koop dan in deze ambachtelijke bakkerij van de uit de Vendée afkomstige Fransman Sébastien Roturier en zijn Nederlandse vrouw Susan.

read more

Beste Johannes

Mijn vrouw en ik komen geregeld in Parijs, waar één van de geneugten het heerlijke croissantje bij het ontbijt is. Dit gaat zo ver dat wij op de terugweg (met de auto) een bakkertje in bijvoorbeeld Montmartre beroven van 20 tot 25 croissants, die dan thuis in de diepvries gaan en de eerstvolgende zondagen op de ontbijttafel prijken.

read more

Parijse Klassiekers

Met deze klassiekers eet je vaker ‘comme les français’ in huis
Van origine is Parijs een stad waar mensen uit alle Franse wind- streken zich verzamelden. Allemaal namen ze hun eigen regionale producten mee, vaak in pot of blik, zodat ze langer houdbaar blijven.

read more

Olympiaplein 119
1077 CW Amsterdam
Tel.: 020-6724211
Open from Monday to Saturday:
7 am to 7 pm.

Gijsbr. van Amstelstraat 131
1214 AW Hilversum
Tel.: 035-6210602
Open from Monday to Saturday:
7 am to 7 pm.

Amsterdamseweg 189
1182 GV Amstelveen
Tel.: 020-8232412
Open from Monday to Saturday:
7.30 am to 7pm.