Le Fournil de Sébastien: in the press
magazines

De volgende ochtend

Hij is blijven slapen. En het was geweldig. Dat vieren we niet met een droog beschuitje, maar met een flaky croissant. Het woord betekent wassende (en dus halve) maan, naar de vorm. Hij wordt gemaakt van bladerdeeg en veel vet. Fabrieksexemplaren bevatten margarine, maar de ambachtelijke bakker werkt gelukkig met roomboter. Feestelijk: smeer op de bovenkant wat zelfgemaakte amandelspijs, leg daar frambozen op en doe ‘m dan even in de oven.

Olympiaplein 119
1077 CW Amsterdam
Tel.: 020-6724211
Open from Monday to Saturday:
7 am to 7 pm.

Gijsbr. van Amstelstraat 131
1214 AW Hilversum
Tel.: 035-6210602
Open from Monday to Saturday:
7 am to 7 pm.

Amsterdamseweg 189
1182 GV Amstelveen
Tel.: 020-8232412
Open from Monday to Saturday:
7.30 am to 7pm.