Media - Kranten

Le Fournil de Sébastien in de kranten


Logo Volkskrant
Ron Blauw

Bon appétit!

Het scheelt voor veel Amstelveners een ritje naar Amsterdam, want de populaire Franse bakker op het Olympiaplein, Le Fournil de Sébastien, is vanaf nu ook gevestigd in Amstelveen.

Bekijk hier het artikel

Logo Volkskrant

Populaire Franse bakkerij ‘Le Fournil’ naar Amstelveen

AMSTELVEEN – De bekende brood- en banketbakkerij ‘Le Fournil de Sébastien’ opent rond oktober 2016 een zaak op de Amsterdamseweg (tegenover Abina). Voorheen reden veel Amstelveners naar de populaire vestiging op het Olympiaplein in Amsterdam, waar een lange wachtrij op de stoep meer dan normaal is.

Bekijk hier het artikel

Frans brood
Ron Blauw

Het lijstje

Kookboekenrecensent Jonah Freud en dochter Cijn Prins geven ons 11 culinaire adressen om verliefd op te worden.
LE FOURNIL DE SÉBASTIEN We fietsen met liefde acht kilometer om voor het brood van deze bakkerij; dé plek voor klassiek Frans brood en patisserie. In 2007 geopend door de Franse Sébastien en zijn Nederlandse vrouw Susan. Een extra charme van Le Fournil is dat je de bakkers aan het werk ziet.

Logo Volkskrant

Spelt maakt (niet) gelukkig

Is het echt beter/gezonder/lekkerder dan tarwe? Volkskrant onderzoekt speltbrood
Tarwe wordt tegenwoordig als de plofkip onder de granen beschouwd. Broertje spelt, een nieuwe oude graansoort, staat in een beter daglicht. Is dat terecht? Volkskrant ging op onderzoek uit.

Bekijk hier het artikel

Frans brood
Logo De Gooi- en Eemlander
De oven van Sébastien nu om de hoek

Hier fiets ik voor om. Brood van bakkerij Le Fournil in Hilversum

Marga van Praag. 'Je proeft de liefde die in de Madeleines zit'
Met een product op de foto? Geen sprake van! Marga van Praag gebaart wild om zich heen: ,,Ik koop hier altijd van alles en elke keer weer iets anders, dus ik ga niet nep met één ding op de foto. Ik wil met de hele tas."

Bekijk hier het artikel

Logo NRC Handelsblad

Omfietsbrood van de broodboetiek

Rinskje Koelewijn

Is ambachtelijk gebakken brood het omfietsen waard? Drie professionele proevers testen tien broden. 'Brood lees je door te ruiken.'

Bekijk hier het artikel

Frans brood
Logo Het Parool
Johannes van Dam

Een echte Franse bakker bij het Olympiaplein

Johannes van Dam

Waar doen de topkoks van Amsterdam hun boodschappen? Waar in de stad vinden we de lekkerste ingrediënten en de beste traiteurs? Johannes van Dam geeft zijn favoriete adressen prijs. Deze week: Le Fournil de Sébastien

Bekijk hier het artikel

Logo Het Financieel Dagbald

Frans brood

Ester van der Geest

Ambachtelijk Frans brood rukt op in Nederland. Consumenten staan ervoor in de rij. Succesvolle oerbakkers breiden uit en nieuwkomers liften mee op hun succes. 

Bekijk hier het artikel

Frans brood
Logo De Volkskrant
Stokbrood als franse kunst

Stokbrood als franse kunst

Sébastien Roturier, eigenaar van Nederlands eerste Franse bakkerij, doet ongeveer 18 uur over een baguette. Maar dan heb je ook wat. 'Een oude man stond hier voor het eerst sinds de oorlog weer in de rij voor brood.'  

Bekijk hier het artikel

Logo Trouw

Hedenland Jan Kuitenbrouwer - Köze

Bij het schap met de ontbijtgranen in de supermarkt staat een man met een telefoon aan zijn oor. 'Fruit en fiber, dat zie ik, bedoel je dat? Wat? Bosvruchten? O ja. krokante muesli met bosvruchten. K? Een grote rode K? O ja. ik zie het. Maar die is met appel. is dat goed? O, K met bosvruchten. Ja sorry. maar dat zie ik nergens.'

Bekijk hier het artikel

Hedenland Jan Kuitenbrouwer - Köze
Logo Amsterdam Weekly
The Mouth

The Mouth

It all starts when, after a long absence from Amsterdam, I walk by a window on my street and stop cold. There, in full view of passers-by, is a handful of handsome men doing what handsome men do best-kneading dough. I ask around and find that I'm not the first girl on the block to make this discovery. There are more ladies taking morning walks around Olympiaplein. And many more baked goods being eaten in my neighbourhood.

Bekijk hier het artikel

Logo Reformatorisch Dagblad

Hele dag door verse brioches en baguettes

AMSTERDAM - Terwijl de Fransen in eigen land Quatorze Juillet vieren, begint in Nederland een kleine Franse Revolutie. Op broodgebied, welteverstaan. In de hoofdstad opent de eerste authentieke Franse bakker zijn deuren.

Bekijk hier het artikel

Hele dag door verse brioches en baguettes
Logo Het Financieel Dagbald
Echte baguettes vanaf halfzeven in de ochtend

Echte baguettes vanaf halfzeven in de ochtend

Vanaf deze week kunnen francofielen een echt Frans stokbrood halen. Susan Roturier en haar Franse echtgenoot Sébastien openen vandaag officieel hun bakkerij in Amsterdam-Zuid.

Bekijk hier het artikel

Logo Spits

De ene korst is de andere niet

Is er iets lekkerders dan een stuk vers brood met knapperige korst en een licht taai kruim? Bij het ontbijt met dik roomboter en een perfect gekookt eitje. Bij de lunch met dikke plakken boerenkaas. 's Avonds bij een salade of een kaasplateau...

Bekijk hier het artikel

De ene korst is de andere niet
Logo Het Parool
Beste Johannes

Beste Johannes

Mijn vrouw en ik komen geregeld in Parijs, waar één van de geneugten het heerlijke croissantje bij het ontbijt is. Dit gaat zo ver dat wij op de terugweg (met de auto) een bakkertje in bijvoorbeeld Montmartre beroven van 20 tot 25 croissants, die dan thuis in de diepvries gaan en de eerstvolgende zondagen op de ontbijttafel prijken.

Bekijk hier het artikel

Logo De Gooi&Vechtstreek

'Dit smaakt naar vakantie'

HILVERSUM - Frankrijk, dat is pain, vin en Boursin. Die vin en Boursin, die kun je wel in de supermarkt kopen, maar echte pain? Ook dus nu, bij Le Fournil, de enige echte Franse bakker van Nederland. Een maand geleden opende de winkel zijn deuren op de Gijsbrecht van Amstelstraat en vanaf dag één zijn de pains en andere Franse heerlijkheden niet aan te slepen.

Bekijk hier het artikel

'Dit smaakt naar vakantie'
Logo Het Parool
  Brood met emotie in de bakkersspeciaalzaak

Brood met emotie in de bakkersspeciaalzaak

De Nederlandse consument ondergaat een opmerkelijke gedaantewisseling. Waren wij niet het volk dat boodschappen deed aan de hand van de aanbiedingen in de krant, en dat streefde naar het goedkoopste knip bruin gesneden?

Bekijk hier het artikel

Logo Het Parool

De buurtbakker verdwijnt.

ik het vijftien jaar geleden ook al in Frankrijk," zegt eigenaar Sébastien Roturier. Binnenkort opent hij een tweede zaak in Hilversum.
En de ouderwetse buurtbakker? Die heeft het moeilijk. In 1960 waren er nog tienduizend bakkers in Nederland, nu nog maar 2500.

Bekijk hier het artikel

De buurtbakker verdwijnt.
Logo Amsterdams Stadsblad
Echte Franse bakker opent deuren

Echte Franse bakker opent deuren

ZUID - Het OIympiaplein heeft er een culinaire attractie bij. Susan en Sébastien Roturier openden deze week hun deuren. Volgens eigen zeggen zijn zij de eerste Franse bakkerij van Nederland.

Bekijk hier het artikel

Logo Zicht op

De enige echte Franse bakker 'Le Fournil de Sébastien' maakt furore in Hilversum!

HILVERSUM - Als je de bakkerij binnenloopt, komt de heerlijke geur van versgebakken brood je tegemoet. Sinds 2 jaar is de echte ambachtelijke Franse bakker een enorme aanwinst voor Hilversum.  

Bekijk hier het artikel

De enige echte Franse bakker 'Le Fournil de Sébastien' maakt furore in Hilversum!
Logo De Gooi- en Eemlander
De oven van Sébastien nu om de hoek

De oven van Sébastien nu om de hoek

Susan en Sébastien Roturier openden 14 juli 2007 een Franse bakkerij in Amsterdam. Op 4 augustus 2008 gingen de deuren van een tweede winkel in Hilversum open. Beide zaken lopen erg goed. Een mogelijke derde bakkerij is ook tevens de laatste.

Bekijk hier het artikel

Logo De Gooi- en Eemlander

Open keuken geeft blik op ambachtelijk proces

Naam: Le Fournil de Sébastien, Sinds: 2008, Eigenaar: Sébastien Roturier

"Le Fournil betekent 'het bakhuis'. Honderd jaar geleden was een bakker iemand die thuis in zijn eigen oven brood bakte en dat verkocht. In een dorp heette dat huis het bakhuis."

Bekijk hier het artikel

Open keuken geeft blik op ambachtelijk proces
Logo De Gooi en Eembode
Le Fournil de Sébastien doet goede zaken

Le Fournil de Sébastien doet goede zaken

Cigalou, Figues, Viennois, Noix, Royal en Madeleine; ze gaan bij Le Fournil de Sébastien als warme broodjes over de toonbank. Bij de échte Franse bakker aan de Gijsbrecht van Amstelstraat in Hilversum waan je je als 'God in Frankrijk' en kun je niet terecht voor een zak witte bolletjes. 'Jullie Nederlanders zijn goed in volkoren, ik doe alleen wat ik kan', vertelt de 40-jarige Sébastien.

Bekijk hier het artikel

Logo De Gooi en Eembode

Een beetje Frankrijk op de Gijsbrecht van Amstelstraat

Tweede bakkerij voor Sébastien en Susan Roturier

HILVERSUM - Sébastien en Susan Roturier open den maandag bun tweede bakkerij in Nederland aan de Gijsbrecht van Amstelstraat in Hilversum. Ruim een jaar geleden vestigde het echtpaar zich al aan het Olympiaplein in Amsterdam met Le Fournil de Sébastien.

Bekijk hier het artikel

Een beetje Frankrijk op de Gijsbrecht van Amstelstraat
Logo De Gooi- en Eemlander
Een goede croissant kruimelt lekker

Een goede croissant kruimelt lekker

Voor het ontbijt, de lunch of gewoon als tussendoortje. Nederlanders eten graag croissants en dan het liefst vers. In iedere supermarkt zijn ze tegenwoordig te krijgen. Maar wat vindt de echte Franse bakker van onze 'Nederlandse' croissants?

Bekijk hier het artikel