Le Fournil de Sébastien: in de media
Kranten

Echte Franse bakker opent deuren

ZUID – Het OIympiaplein heeft er een culinaire attractie bij. Susan en Sébastien Roturier openden deze week hun deuren. Volgens eigen zeggen zijn zij de eerste Franse bakkerij van Nederland. 

Het is nog een beetje hectisch op de eerste dag. Niet alle verpakkingsmaterialen zijn geleverd en een aantal ingrediënten mist nog. Toch is het al behoorlijk druk in bakkerij Le Fournil de Sébastien.

“Na tien jaar bakkeren in Frankrijk waren we toe aan een nieuwe uitdaging. Ik ben zelf Nederlandse en toevallig getrouwd met een goede Franse bakker,” vertelt een enthousiaste Susan. “De afgelopen jaren kwamen we af en toe naar Nederland. We ontdekten dat er wel veel bakkers met Franse namen zijn, maar geen een die volgens de authentieke Franse wijze bakt.”
Die wijze onderscheid zich volgens Susan van de Nederlandse. “Andere ingrediënten, machines en technieken leveren dat echte Franse brood op. Met een knapperige korst -en zachte smeuïge binnenkant.”
Sébastien won in Frankrijk verschillende prijzen voor zijn Prefou, knoflookbrood. Toch raadt Susan geen broodsoort aan. “Wie naar de winkel komt kan zelf proeven, schalen met brood staan klaar.”

Le Fournil de Sébastien zit op het Olympiaplein 119 en is van maandag toten met zaterdag geopend van zeven tot zeven uur.

Olympiaplein 119
1077 CW Amsterdam
Tel.: 020-6724211
Open from Monday to Saturday:
7 am to 7 pm.

Gijsbr. van Amstelstraat 131
1214 AW Hilversum
Tel.: 035-6210602
Open from Monday to Saturday:
7 am to 7 pm.

Amsterdamseweg 189
1182 GV Amstelveen
Tel.: 020-8232412
Open from Monday to Saturday:
7.30 am to 7pm.