Le Fournil de Sébastien: in de media
magazines

Un croissant, s’il vous plaît

HOT SPOT Le Fournil de Sébastien – Amsterdam

Ingrid van der Chijs

Tot ver over de stoep loopt de rij met wachtende klanten op zaterdagochtend. Ze komen zelfs van buiten Amsterdam. Want bij een echt ontbijt boren echte Franse croissantjes. Een brioche, een zacht, zoet broodje, kan eventueel ook. Of een van de andere traditionele broden van Le Fournil de Sébastien. Gemaakt door een echte Franse bakker.
Na tien jaar lang een bakkerij in de Franse Vendée te hebben gehad, vonden Sébastien Roturier en zijn Nederlandse vrouw Susan het tijd om de Nederlanders te leren hoe een echte croissant hoort te smaken. Zelfs voor Franse begrippen is Sébastien een deskundige. Zijn familie bakt al generaties lang brood.
Om aan de grote vraag te kunnen voldoen, begint Sébastien om vier uur ’s ochtends met bakken. Pas rond vier uur ’s middags stopt hij. Vanuit de winkel kun je hem aan bet werk zien in de achterliggende bakkerij. De ene croissant na de andere komt uit de oven. Daar zijn Nederlanders namelijk nog doller op dan Fransen, ontdekte Sébastien. Terwijl die er alleen mee ontbijten, eten wij ze de hele dag door.

Olympiaplein 119
1077 CW Amsterdam
Tel.: 020-6724211
Open from Monday to Saturday:
7 am to 7 pm.

Gijsbr. van Amstelstraat 131
1214 AW Hilversum
Tel.: 035-6210602
Open from Monday to Saturday:
7 am to 7 pm.

Amsterdamseweg 189
1182 GV Amstelveen
Tel.: 020-8232412
Open from Monday to Saturday:
7.30 am to 7pm.