Le Fournil de Sébastien: Blog
Eenkoren bevat weinig gluten. Het is daarom lastig (maar niet onmogelijk) om er een brood van te maken.
Tot in de vroege Middeleeuwen werd eenkoren, net als emmer, gerst en haver, gebruikt om er gekookte pap van te maken.
Eenkoren (Triticum monococcum), ook wel eenkoorn of kleine spelt genoemd, is een oude graansoort. Wilde eenkorenzaden werden al 30.000 jaar geleden verzameld en gegeten door jager-verzamelaars. Het is de vroegst gecultiveerde graansoort door de mens (8000 v.Chr.), nog voor haver en emmer. Tegenwoordig wordt eenkoren nog maar zelden geteeld.
Olympiaplein 119
1077 CW Amsterdam
Tel.: 020-6724211
Open from Monday to Saturday:
7 am to 7 pm.
Gijsbr. van Amstelstraat 131
1214 AW Hilversum
Tel.: 035-6210602
Open from Monday to Saturday:
7 am to 7 pm.
Amsterdamseweg 189
1182 GV Amstelveen
Tel.: 020-8232412
Open from Monday to Saturday:
7.30 am to 7pm.