Le Fournil de Sébastien: in de media
magazines

Chique Lekkernijen

Gooisch ging langs bij de beste eetwinkel in het Gooi, op zoek naar de heerlijkste delicatessen. Van het beste brood tot de meest zalige desserts. Geef de weegschaal maar een paar dagen vrij.

Hilversum:
Zaterdagmorgen tien uur. Voetje voor voetje schuifelt de rij vooruit. Ook al heb je ’s ochtends goed ontbeten, de overweldigend lekkere geuren doen je maag opnieuw knorren. Het is bijna een kwelling.
Dit is niet zomaar een bakker, dit is een vrai boulanger. Een stukje Frankrijk op Nederlands grocidgebied.

Het hele Gooi heeft inmiddels de weg gevonden naar Le fournil de Sébastien. De beste baguettes, croissants en hemelse pain au chocolat oftewel du ciel. En dat krijg je aangereikt door winkelpersoneel met een charmante Franse tongval. Goedkoop is deze boulanger niet, maar dan proef je wel het echte Frankrijk en niet de muffe, droge croissant van de plaatselijke super.

Om het lange wachten draaglijk te maken wordt de bezoeker een blik gegund in de open keuken waar je de knappe boulanger Sébastien hard ziet werken om iedereen te voorzien van zijn fantastische brood. Helaas, dames, hij is getrouwd…

Sébastien Roturier woont sinds 2007 in ons land met zijn Nederlandse vrouw Susan. Voor die tijd runden ze samen een boulangerie in Frankrijk. In 2008 openden ze de deuren van hun vestiging in Hilversum. Alles am­bachtelijk gemaakt en uitsluitend voor de eigen winkels. Sébastien heeft de ambitie klein te blijven, maar dan wel met uitstekende kwaliteit.

TiP Vermijd de winkel in het weekend na tien uur ’s ochtends, geen doorkomen aan! Of zet je wekker extreem vroeg, vanaf zeven uur is hij al open.

Olympiaplein 119
1077 CW Amsterdam
Tel.: 020-6724211
Open from Monday to Saturday:
7 am to 7 pm.

Gijsbr. van Amstelstraat 131
1214 AW Hilversum
Tel.: 035-6210602
Open from Monday to Saturday:
7 am to 7 pm.

Amsterdamseweg 189
1182 GV Amstelveen
Tel.: 020-8232412
Open from Monday to Saturday:
7.30 am to 7pm.