Le Fournil de Sébastien: in de media
on-line

Amstelveners hoeven niet meer in de rij op het Olympiaplein

Vanaf vandaag heeft Amstelveen er een echte Franse brood- en banketbakkerij bij. Op de Amsterdamseweg 189 is namelijk Le Fournil de Sébastien geopend.

De bakkerij op het Olympiaplein in Amsterdam-Zuid krijgt zoveel bezoekers dat er vaak een rij buiten op de stoep staat te wachten. Amstelveners hoeven vanaf nu niet meer achteraan te sluiten in deze rij, maar kunnen voor een ambachtelijk Frans stokbrood gewoon in hun eigen stad terecht bij Le Fournil de Sébastien (het bakhuis van Sébastien), tegenover Hotel Abina. Susan Roturier, mede eigenaar Le Fournil, vertelt aan Vastgoedjournaal dat de winkel in Amstelveen wordt gehuurd en 200 m2 groot is.

Oorsprong
De Franse Sébastien Roturier is ambachtelijke bakker en getrouwd met de Nederlandse Susan. Van 1996 tot 2007 runden zij samen de bakkerij van Sébastiens familie in West-Frankrijk. Het echtpaar besloot in 2007 om een eigen bakkerij te beginnen, precies zoals in Frankrijk maar dan in Nederland.

De eerste winkel werd in 2007 geopend aan het Olympiaplein 119 in Amsterdam en een jaar later volgde een filiaal in Hilversum. De derde vestiging is voor Amstelveen. Maar of er veel meer zullen volgen is de vraag, want op de website van Le Fournil de Sébastien schrijft Susan: “We zullen nooit een grote keten worden met heel veel vestigingen. Wij vinden kwaliteit heel belangrijk en om die te waarborgen moet je niet te groot worden. We produceren ook alleen maar voor onze eigen winkels en leveren niet aan horeca e.d. Klein blijven is een keuze die we bewust maken.”

Verder schrijft ze: ”Het is alsof we onze boulangerie pâtisserie in Frankrijk hebben opgepakt en hier neergezet en zo wilden we het ook. Zelfs de openingstijden zijn op z’n Frans: van 7 tot 7 van maandag tot en met zaterdag. Vanuit de winkel en vanaf de straat kun je bij ons de productie bekijken. Mensen kunnen zien dat we alle producten echt zelf maken, geen mixen of halffabricaten gebruiken en ook geen kunstmatige toevoegingen in onze producten doen.”

Charlotte Bijenveld

 

Olympiaplein 119
1077 CW Amsterdam
Tel.: 020-6724211
Open from Monday to Saturday:
7 am to 7 pm.

Gijsbr. van Amstelstraat 131
1214 AW Hilversum
Tel.: 035-6210602
Open from Monday to Saturday:
7 am to 7 pm.

Amsterdamseweg 189
1182 GV Amstelveen
Tel.: 020-8232412
Open from Monday to Saturday:
7.30 am to 7pm.