Presse - Magazine

't Gooi, brede lanen, bekende gezichten én topkwaliteit eten

Het 'Gooi' is Bekend Nederland. Maar het kloppende mediahart van Nederland bevat naast de BN'ers in luxe villa's ook veel Gooise heerlijkheden. En oeps... soms waren we ineens even buiten Het Gooi. Er zijn (geen) grenzen!

EEN 'GEWONE' FRANSE BAKKER
Sébastien Roturier - zoon uit een familie met vele generaties bakkers - was jarenlang bakker in de Franse Vendée. Tot hij zijn Frans-Nederlandse vrouw Susan ontmoette en naar Nederland kwam. Nu bakt Sébastien in Hilversum, vaak samen met stagiairs van Franse boulanger - en patissieropleidingen, zijn zoete broodjes op traditioneel ambachtelijke wijze, met een lange rijstijd van zo'n 18 uur. Natuurlijk met zuurdesem van een eigen moederdeeg en Franse, biologisch bloem. Een verrukkelijke Franse bakkerij dus. Waar de baguette tradition een superknapperige korst heeft en van binnen lichtzoet stevig kruim. Waar de typische canelés uit Bordeaux, urenlang in koperen vormpjes in de oven staan, waardoor ze zo'n heerlijke donkere korst krijgen, heerlijk in contrast met de zachte binnenkant, die lijkt op pudding en brioche tegelijk. Ook klassiekers als echte madeleines en financiers worden hier dagelijks vers gebakken. Iedereen staat in de rij voor de knoflookfoccaccia - met verse, zelfgemaakte knoflookboter. De croissants zijn - comme il faut - walgelijk lekker. Dat geldt ook voor de shouquettes, minibroodjes van zoet soezendeeg met suikerpareltjes erop. Alles, ook de abrikozentaartjes, citroentaartjes, spelt en ander brood schreeuwt om aandacht. Voor echt lekker brood hoef je dus echt niet meer naar Frankrijk.

't Gooi, brede lanen, bekende gezichten én topkwaliteit eten - Delicious