Le Fournil de Sébastien: presse
en ligne

Where To Find French Food in Amsterdam

theculturetrip.com
One of the founders of this excellent boulangerie actually hails from western France and was raised by a family of award winning bakers. Considering this heritage, it is no wonder that Le Fournil de Sébastien is generally considered to be the best place in Amsterdam to pick up crispy croissants, baguettes or pain au chocolat.
Bekijk hier de website

Amstelveners hoeven niet meer in de rij op het Olympiaplein

vastgoedjournaal.nl
Vanaf vandaag heeft Amstelveen er een echte Franse brood- en banketbakkerij bij. Op de Amsterdamseweg 189 is namelijk Le Fournil de Sébastien geopend.
Bekijk hier het artikel

13 x een Amsterdamse zaak waar men geduldig achteraan aansluit

Het Parool
De stad kent vele plekken waar bijna altijd een rij staat. Dertien winkels en horecagelegenheden waar mensen geduldig achteraan aansluiten en wachten – soms urenlang.
Un boulangerie-pâtisserie tres tres occupé. Vanuit de hele stad komen mensen naar de bakkerswinkel van dit Frans-Nederlands echtpaar, voor het uitstekende zuurdesembrood en de hemelse croissants, brioche, madeleines en tarte au citron. Vooral op zaterdag moet je echt – en heb je je baguettes binnen, dan kun je twee deuren verderop meteen opnieuw aansluiten bij L’Amuse, de uitstekende kaaswinkel waar het óók toeterdruk is.
Bekijk hier de website

Amstelveen Blog

Japanse Blog
この日はブログに紹介したいので写真を撮らせてほしいとお願いして撮りました。
店内はそれほど広くないので、店の外まで行列ができています。
どのパンもおいしいです!
Bekijk hier de website

Big Score at Le Fournil de Sebastien

Dutchgrub
Le Fournil is a French artisan bakery on Olympiaplein in Amsterdam Zuid. It’s a small shop with adjacent bakery behind a large window. There is an incredible smell of fresh bread and pastry that always makes me want to buy the entire range of products.
Bekijk hier de website

Best French Bakeries in Amsterdam

Life in Amsterdam
After running a bakery in France for over 10 years, French Sébastien and his Dutch moved their oven to Amsterdam: Le Fournil de Sebastien. Besides the ‘usual’ croissants and baguettes, this bakery also makes breads from Sebastien’s region, such as Brioche Vendéenne, Préfou, Canelés de Bordeaux, Madeleines and Michettes.

Le fournil de Sébastien

Trendalert
Als warme broodjes gaan de broden van Le fournil de Sébastien over de toonbank. Deze échte Franse bakker zorgt voor de nodige nostalgie naar Frankrijk met zijn baguettes, brioches en madeleines. Om nog maar te zwijgen van een échte croissant.
Bekijk hier de website

Een vergelijkend rondje Amsterdam langs ambachtelijke broodbakkers

Weekend Bakery
We hebben bij alle bakkers een soort van basis brood gekocht, een goed begin voor een eerlijke vergelijking. Eenmaal thuis hebben we de broden getest op versheid, korst, kruim, smaak, structuur, esthetische verschijning en prijs in verhouding tot gewicht.
Bekijk hier de website

Tweede bakkerij voor Sébastien en Susan Roturier

Bakkerswereld
De belangstelling is ruim een jaar later met 700 klanten per werkdag en 1000 klanten op een gemiddelde zaterdag in Amsterdam zo overweldigend dat de twee besloten om ook in Hilversum aan de Gijsbrecht van Amstelstraat met hetzelfde concept een slag te slaan.

Canelés et Le Fournil

Maaike van Kessel
Op weg daarnaartoe dacht ik al: ‘morgen niet vergeten om langs Le Fournil te rijden en canelés te kopen’. Een paar maanden geleden heb ik bij vrienden deze fantastisch lekkere gebakjes gegeten en sindsdien zijn ze niet meer uit mijn gedachten verdwenen.
Bekijk hier de website

 

Trends

Talkin’ food – de 100% onafhankelijke ‘how to eat’ in trendy gastrolandSinds de opening overloaded met übersnobby ‘Zuid’ met microkeffertje aan diamant-beslagen lijn. Verdraaid Frans brood in vintage Parijse sfeer van deze Franse bakker met Nederlandse bedieneega.
Bekijk hier het artikel

De eerste echte Franse bakker

Good2b
Op het Olympiaplein in Amsterdam zit sinds kort Le fournil de Sébastien, de eerste échte Franse bakker in Nederland! Een stokbrood is één ding, maar een echte baguette is totaal iets anders. Geldt ook voor een Nederlands ‘kroosant’ of een Franse croissant.

Derde zaak Sébastien Roturier toekomstmuziek

Bakkerswereld
Susan en Sébastien Roturier openden 14 juli 2007 een Franse bakkerij in Amsterdam. Op 4 augustus 2008 gingen de deuren van een tweede winkel in Hilversum open. Beide zaken lopen erg goed. Een mogelijke derde bakkerij is ook tevens de laatste.

Franse bakkerssfeer in Amsterdam Zuid

Bakkerswereld
Susan en Sébastien Roturier openen op 14 juli 2007 (Quatorze juillet), een Franse bakkerij in Amsterdam Zuid.Het echtpaar heeft in de Franse Vendée tien jaar lang een bakkerij gehad.

Belang unieke marktpositie geldt voor bakkers én resellers

Channelweb
In Amsterdam Zuid zit sinds kort een echte Franse bakker. Al vanaf de opening staat er van zeven uur in de ochtend tot en met zeven uur in de avond een rij voor de deur. De traditionele bakker in dezelfde winkelgalerij zal zich vast wel afvragen waarom het bij hem zo stil is. Met zijn brood is toch al jarenlang helemaal niets mis?
Bekijk hier de website

Frans topbrood: Le Fournil de Sébastien

Bijzondere Restaurants
Weinig dingen zijn lekkerder dan vers brood: die magische geur, het gevoel van dat nog een beetje warme brood en vooral natuurlijk het geluid en de beetsensatie van de korst die knapperig hoort te zijn. En eigenlijk … eigenlijk bakken we er weinig van in Nederland, althans, dat vind ik in het algemeen.

HET BESTE BROOD VAN AMSTERDAM WAARVOOR IEDEREEN IN DE RIJ STAAT

Amsterdammagazine.nl
Le Fournil de Sébastien in Amsterdam Zuid staat al jaren bekend als één van de weinige echte Franse bakkers in Amsterdam. Hier ga je heen voor versgebakken broden, rijk belegde baguettes en wat velen benoemen als het beste stokbrood van de stad.
Bekijk hier de website

Op Smaak en Kwaliteit getest

Van de Kook
In Amsterdam op het Olympiaplein is sinds juli 2007 gevestigd Le Fournil, een Franse bakkerij. Echt Frans brood, echte Franse croissants en de echte patisserie-lekkernijen, zoals je die in Frankrijk in een boulangerie vindt. Alles volgens de Franse methode met Franse grondstoffen en Franse bakkers. Franser kan het niet.

Ambachtelijke Franse bakker doet intrede

Distrifood
AMSTERDAM – De ambachtelijke Franse bakker doet zijn intrede in Nederland. Het echtpaar Sébastien en Susan Roturier opende deze week de eerste originele Franse bakkerij en winkel Le Fournil aan het Olympiaplein in Amsterdam. Als het aan het echtpaar ligt komen er meer Franse bakkers in Nederland.
Bekijk hier de website

Over lekker eten gesproken……

Yelp
Le Fournil is echt de beste bakker van Amsterdam! Zelfs mijn Franse collega attendeerde mij op het feit dat ze ook naar Le Fournil wil, toen ze mijn check in zag! Zo zie je maar Fransen kunnen het als geen ander!
Bekijk hier de website

Olympiaplein 119
1077 CW Amsterdam
Tel.: 020-6724211
Ouvert du Lundi au Samedi
de 07h00 à 19h00.

Gijsbr. van Amstelstraat 131
1214 AW Hilversum
Tel.: 035-6210602
Ouvert du Lundi au Samedi
de 07h00 à 19h00.

Amsterdamseweg 189
1182 GV Amstelveen
Tel.: 020-8232412
Ouvert du Lundi au Samedi
de 07h30 à 19h00.