Presse - en ligne

Le Fournil de Sébastien in en ligne media


Where To Find French Food in Amsterdam

Culture Trip

One of the founders of this excellent boulangerie actually hails from western France and was raised by a family of award winning bakers. Considering this heritage, it is no wonder that Le Fournil de Sébastien is generally considered to be the best place in Amsterdam to pick up crispy croissants, baguettes or pain au chocolat.

Voir le site internet

Amstelveners hoeven niet meer in de rij op het Olympiaplein

Vastgoed Journaal

Vanaf vandaag heeft Amstelveen er een echte Franse brood- en banketbakkerij bij. Op de Amsterdamseweg 189 is namelijk Le Fournil de Sébastien geopend.

Voir le site internet

13 x een Amsterdamse zaak waar men geduldig achteraan aansluit

Het Parool

De stad kent vele plekken waar bijna altijd een rij staat. Dertien winkels en horecagelegenheden waar mensen geduldig achteraan aansluiten en wachten - soms urenlang.

Voir le site internet

Le Fournil de Sebastien Une nuit dans la vie d'une Boulangerie.

Alexandre Coric

Le Fournil is a French artisan bakery on Olympiaplein in Amsterdam Zuid. It's a small shop with adjacent bakery behind a large window. There is an incredible smell of fresh bread and pastry that always makes me want to buy the entire range of products.

Voir le site internet

Amstelveen Blog

Japanish Blog

この日はブログに紹介したいので写真を撮らせてほしいとお願いして撮りました。
店内はそれほど広くないので、店の外まで行列ができています。
どのパンもおいしいです!

Voir le site internet

Big Score at Le Fournil de Sebastien

Dutchgrub

Le Fournil is a French artisan bakery on Olympiaplein in Amsterdam Zuid. It's a small shop with adjacent bakery behind a large window. There is an incredible smell of fresh bread and pastry that always makes me want to buy the entire range of products.

Voir le site internet

Best French Bakeries in Amsterdam

Life in Amsterdam

After running a bakery in France for over 10 years, French Sébastien and his Dutch moved their oven to Amsterdam: Le Fournil de Sebastien. Besides the 'usual' croissants and baguettes, this bakery also makes breads from Sebastien's region, such as Brioche Vendéenne, Préfou, Canelés de Bordeaux, Madeleines and Michettes.

 

Le fournil de Sébastien

Good2b

Als warme broodjes gaan de broden van Le fournil de Sébastien over de toonbank. Deze échte Franse bakker zorgt voor de nodige nostalgie naar Frankrijk met zijn baguettes, brioches en madeleines. Om nog maar te zwijgen van een échte croissant.

 

Een vergelijkend rondje Amsterdam langs ambachtelijke broodbakkers

Weekend Bakery

We hebben bij alle bakkers een soort van basis brood gekocht, een goed begin voor een eerlijke vergelijking. Eenmaal thuis hebben we de broden getest op versheid, korst, kruim, smaak, structuur, esthetische verschijning en prijs in verhouding tot gewicht.

Voir le site internet

Tweede bakkerij voor Sébastien en Susan Roturier

Bakkerswereld

De belangstelling is ruim een jaar later met 700 klanten per werkdag en 1000 klanten op een gemiddelde zaterdag in Amsterdam zo overweldigend dat de twee besloten om ook in Hilversum aan de Gijsbrecht van Amstelstraat met hetzelfde concept een slag te slaan.

 

Canelés et Le Fournil

Maaike van Kessel

Op weg daarnaartoe dacht ik al: 'morgen niet vergeten om langs Le Fournil te rijden en canelés te kopen'. Een paar maanden geleden heb ik bij vrienden deze fantastisch lekkere gebakjes gegeten en sindsdien zijn ze niet meer uit mijn gedachten verdwenen.

Voir le site internet

Trends

Talkin' food - de 100% onafhankelijke 'how to eat' in trendy gastroland

Sinds de opening overloaded met übersnobby 'Zuid' met microkeffertje aan diamant-beslagen lijn. Verdraaid Frans brood in vintage Parijse sfeer van deze Franse bakker met Nederlandse bedieneega.

Lire l'article

De eerste echte Franse bakker

Good2b

Op het Olympiaplein in Amsterdam zit sinds kort Le fournil de Sébastien, de eerste échte Franse bakker in Nederland! Een stokbrood is één ding, maar een echte baguette is totaal iets anders. Geldt ook voor een Nederlands 'kroosant' of een Franse croissant.

Voir le site internet

Derde zaak Sébastien Roturier toekomstmuziek

Bakkerswereld

Susan en Sébastien Roturier openden 14 juli 2007 een Franse bakkerij in Amsterdam. Op 4 augustus 2008 gingen de deuren van een tweede winkel in Hilversum open. Beide zaken lopen erg goed. Een mogelijke derde bakkerij is ook tevens de laatste.

 

Het geheim achter goed Frans brood

Bakkerswereld

'Vooral de harde korst en de zachte binnenkant. Die binnenkant moet als het ware smelten op je tong en vooral niet droog zijn, terwijl de korst hard en knapperig moet zijn. Waar ik wat moeite mee heb is het generaliseren van het Franse brood.

Lire l'article

Klein stukje Frankrijk in Amsterdam

Bakkerswereld

In het begin hadden Susan en Sébastien Roturier het zo druk dat een interview met Bakkerswereld er niet in zat. Op 14 juli 2007 opende het echtpaar aan het Olympiaplein in Amsterdam de enige échte Franse bakkerij in Nederland.

 

Franse bakkerssfeer in Amsterdam Zuid

Bakkerswereld

Susan en Sébastien Roturier openen op 14 juli 2007 (Quatorze juillet), een Franse bakkerij in Amsterdam Zuid.Het echtpaar heeft in de Franse Vendée tien jaar lang een bakkerij gehad.

 

Belang unieke marktpositie geldt voor bakkers én resellers

Channelweb

In Amsterdam Zuid zit sinds kort een echte Franse bakker. Al vanaf de opening staat er van zeven uur in de ochtend tot en met zeven uur in de avond een rij voor de deur. De traditionele bakker in dezelfde winkelgalerij zal zich vast wel afvragen waarom het bij hem zo stil is. Met zijn brood is toch al jarenlang helemaal niets mis?

Voir le site internet

Frans topbrood: Le Fournil de Sébastien

Bijzondere Restaurants

Weinig dingen zijn lekkerder dan vers brood: die magische geur, het gevoel van dat nog een beetje warme brood en vooral natuurlijk het geluid en de beetsensatie van de korst die knapperig hoort te zijn. En eigenlijk ... eigenlijk bakken we er weinig van in Nederland, althans, dat vind ik in het algemeen.

 

Op Smaak en Kwaliteit getest

Van de Kook

In Amsterdam op het Olympiaplein is sinds juli 2007 gevestigd Le Fournil, een Franse bakkerij. Echt Frans brood, echte Franse croissants en de echte patisserie-lekkernijen, zoals je die in Frankrijk in een boulangerie vindt. Alles volgens de Franse methode met Franse grondstoffen en Franse bakkers. Franser kan het niet.

 

Ambachtelijke Franse bakker doet intrede

Distrifood

AMSTERDAM - De ambachtelijke Franse bakker doet zijn intrede in Nederland. Het echtpaar Sébastien en Susan Roturier opende deze week de eerste originele Franse bakkerij en winkel Le Fournil aan het Olympiaplein in Amsterdam. Als het aan het echtpaar ligt komen er meer Franse bakkers in Nederland.

 

Over lekker eten gesproken......

Yelp

Le Fournil is echt de beste bakker van Amsterdam! Zelfs mijn Franse collega attendeerde mij op het feit dat ze ook naar Le Fournil wil, toen ze mijn check in zag! Zo zie je maar Fransen kunnen het als geen ander!

Voir le site internet

Met je vrouw gezellig naar Amsterdam,
De leukste Tips van Amsterdam-Zuid

Djentel

Amsterdam, niet de hoofdstad van de provincie maar wel van Nederland. De leukste stad om met je vrouw of vriendin uit te gaan, voor cultuur, nachtje slapen, chique winkelen of lekker te eten.