Presse - Magazine

10 omrij-adressen


1 de melktap en versgebrande koffie
Tekstcoördinator Laura van Heusden haalt wekelijks verse melk uit de melktap aan de Broekergauw 5 in Zunderdorp. ‘Er gaat niks boven rauwe melk. En je kunt bij dit soort melktaps – er zijn er meer in Nederland – 24/7 melk ‘tanken’, tenzij het melkvat even aangevuld wordt natuurlijk. Ik maak er heerlijke cappuccino mee. De kof ebonen daarvoor koop ik bij Café Keppler, op de kop van de Van der Pekstraat in Amsterdam. Kees Kraakman brandt zelf de bonen die bijvoorbeeld uit Ethiopië, Rwanda en Brazilië komen. De bonen die hij voor lterkof e maalt, zijn wat mij betreft de beste van Amsterdam-Noord.’ keeskraakman.nl

2 amandelcroissants van oscar
Artdirector Janine Couperus is dol op de amandelcroissants van Boulangerie Oscar in IJmuiden. ‘Deze amandelcroissants zijn niet in woorden uit te drukken. Ik begin al met eten als ik nog in de winkel sta en kan dan 10 min. niet praten. De suiker zit dan tot achter mijn oren, zo lekker.’ boulangerieoscar.nl

3 groente el dorado
Culinair-coördinator Minta Nicolaï haalt haar groente en fruit bij Eldorado Haamstede als ze in Zeeland is. ‘Het is er simpel, helemaal niet fancy en alle groenten en fruit zijn vol smaak en helemaal lokaal.’ eldoradohaamstede.nl

4 Friese pizza
Hoofdredacteur Makkie Mulder maakt, onderweg naar haar boot in Friesland, een omweg voor Pizzeria Pingjum in Pingjum. De weg ernaartoe is al leuk en ik weet wat er wacht bij Ed & Marjet. De lekkerste scheermessen, de knapperigste pizza met dunne schijfjes aardappel en de jnste pasta vongole. Ed kan heel goed koken en Marjet verrast altijd met een mooi glas wijn. Ik moest maar weer eens gaan! pizzeria-pingjum.nl

5 Hudson's Bay in 10 steden
delicious.hoofdredacteur Makkie is trots op onze delicious. shop-in-shop in 10 net geopende winkels van het nieuwe warenhuis Hudson’s Bay. Allemaal het bezoeken waard. ‘Vanuit de redactie hebben we heel hard gewerkt om een delicious.collectie te ontwikkelen met producten die wij graag op tafel zetten of mee koken. Van stellage tot verpakking, we hebben het allemaal zelf ontwikkeld. Neem een kijkje in de wereld van delicious.’ hudsonsbay.nl

6 de Italiaan der Italianen
Culi-redacteur Merijn Tol: ‘Toscanini is mijn omrij-adres, ook al woon ik in Amsterdam en hoef ik er dus niet echt voor om te rijden... Het leven is gewoon niet compleet zonder de eerlijke ruige Italiaanse keuken van Toscanini waar elke avond het leven wordt gevierd.’ restauranttoscanini.nl

7 kraakverse vis van vissers
Hoe vaak maak je mee dat vissers je spartelverse vis direct op je bord serveren? Bij t’Ailand in Lauwersoog van de gelauwerde Jan & Barbara van de Goede Vissers gaat hun passie verder dan de meest slowe vis. Merijn Tol rijdt er graag voor om. Of eigenlijk speciaal ernaartoe. tailand.nl

8 groente zo van ‘t land
Culinair redacteur Trudelies Schouten rijdt om voor de biologische groente van Luuk Schouten, bij Landgoed Eyckenstein in Bilthoven. ‘Echt fantastische, verse groenten, en wat niet in het winkeltje ligt, snijden ze op het land voor je af, zoals laatst toen ik cavolo nero nodig had!’ landgoedgroenten.nl

9 heerlijk (noten)brood
En als Trudelies in de buurt van Hilversum is, gaat ze altijd even langs de ambachtelijke Franse bakkerij Le Fournil de Sébastien, voor heerlijk notenbrood en een perfecte citroentaart. Nog een Le Fournil-fan is redactie-assistent Carla Happee. Zij gaat speciaal naar het liaal in Amsterdam om er een ink aantal afbak-kno ookbroden te shoppen. ‘Lekker bij de soep of als hapje.’ lefournil.nl


10 bier met een verhaal
Online-redacteur Roos Volkers: ‘Voor het beste advies over speciaalbier ga ik naar de Bierverteller op de Twijnstraat in Utrecht. De biersommeliers die in de winkel werken, geven perfect advies over welk bier bij welk gerecht past, waar het bier vandaan komt en het verhaal erachter. Ook kun je er ‘growlers’ laten vullen met exclusief bier rechtstreeks vanuit het vat, om mee naar huis te nemen.’ debierverteller.nl