Presse - Magazine

HOT SPOT Le Fournil de Sébastien - Amsterdam

Un croissant, s'il vous plaît

Ingrid van der Chijs

Tot ver over de stoep loopt de rij met wachtende klanten op zaterdagochtend. Ze komen zelfs van buiten Amsterdam. Want bij een echt ontbijt boren echte Franse croissantjes. Een brioche, een zacht, zoet broodje, kan eventueel ook. Of een van de andere traditionele broden van Le Fournil de Sébastien. Gemaakt door een echte Franse bakker.
Na tien jaar lang een bakkerij in de Franse Vendée te hebben gehad, vonden Sébastien Roturier en zijn Nederlandse vrouw Susan het tijd om de Nederlanders te leren hoe een echte croissant hoort te smaken. Zelfs voor Franse begrippen is Sébastien een deskundige. Zijn familie bakt al generaties lang brood.
Om aan de grote vraag te kunnen voldoen, begint Sébastien om vier uur 's ochtends met bakken. Pas rond vier uur 's middags stopt hij. Vanuit de winkel kun je hem aan bet werk zien in de achterliggende bakkerij. De ene croissant na de andere komt uit de oven. Daar zijn Nederlanders namelijk nog doller op dan Fransen, ontdekte Sébastien. Terwijl die er alleen mee ontbijten, eten wij ze de hele dag door

Bijzonderheden:
Enige ambachtelijke Franse bakker in Nederland
Locatie OIympiaplein 119, Amsterdam.
Bereikbaar met auto, fiets of openbaar vervoer (tram 24 of bus 15)
Open Ma t/m za van 7.00 tot 19.00 uur
Info 020-6724211

HOT SPOT Le Fournil de Sébastien - Amsterdam - Elsevier