Presse - Magazine

Bourgondische Brit in Amsterdam

De naam Andy McDonald staat voor puur kookplezier. De van oorsprong Britse chef met het fraaie accent wist drie jaar geleden in zijn tv-programma McDonald’s Kitchen onder andere soldaten, brandweerlieden en schoolkinderen te verleiden met heerlijke vegetarische gerechten uit zijn mobiele keuken. Momenteel kookt hij op verzoek voor besloten feesten en partijen, meestal mét vlees en vis, en geeft kookles aan iedereen die dat wil. Ook staat hij zeer regelmatig ‘achter de kachel’ in het Amsterdamse restaurant Magazzino. Zijn stijl: een beetje Bourgondisch, met vooral niet te veel liflafjes op het bord. “Een mooie opmaak is meegenomen, maar het gaat om de smaak.” Speciaal voor Cook&Travel feeft Andy McDonald zijn favoriete culinaire adressen in Amsterdam prijs.

Hoe groter hoe beter? Niet als het gaat om culinaire kwaliteit, vindt Andy McDonald. "Ik ben geen liefhebber van massaproductie en grote supermarktketens. De lekkerste producten vind je vaak in kleinere speciaalzaken. Door de persoonlijke bediening voel ik me daar ook prettiger. Ais klant ben je nog koning. Misschien betaal je iets meer, maar daar krijg je veel eet- en drinkplezier voor terug:'

Le Fournil
"Wijn, kaas en brood vormen een perfect trio, maar alleen als je aan elk onderdeel evenveel zorg besteedt. Voor goed brood moet je gewoon bij een goede bakker zijn. Le Fournil is een echte Franse zaak die echt Frans brood verkoopt met een heel mooie, krokante korst. Als je die smaak eenmaal geproefd hebt, ben je voorgoed genezen van dat rare plastic nepbrood uit sommige supermarkten.'

Bourgondische Brit in Amsterdam