Presse - journaux

Populaire Franse bakkerij ‘Le Fournil’ naar Amstelveen

AMSTELVEEN – De bekende brood- en banketbakkerij ‘Le Fournil de Sébastien’ opent rond oktober 2016 een zaak op de Amsterdamseweg (tegenover Abina). Voorheen reden veel Amstelveners naar de populaire vestiging op het Olympiaplein in Amsterdam, waar een lange wachtrij op de stoep meer dan normaal is.

Open
Het zal nog even duren, maar rond oktober zullen de eerste stokbroden van de echte Franse bakker uit de Amstelveense oven komen. Eigenaar Sébastien Roturier komt oorspronkelijk uit Frankrijk en heeft daar jarenlang met zijn vrouw Susan een bakkerij gehad. In 2007 kwamen ze naar Nederland en opende ze de bakkerij op het Olympiaplein in Amsterdam (vaak genoemd als de beste bakkerij van Amsterdam). Inmiddels is daar een vestiging in Hilversum bijgekomen en vanaf oktober dus ook in Amstelveen. ‘We openen in Amstelveen om Amstelveners te kunnen bedienen en tegelijkertijd om de zaak in Amsterdam te ontlasten. We groeien in Amsterdam uit ons jasje. Mensen staan soms in rijen buiten’, zo zegt Susan.

Verbouwing
Le Fournil neemt intrek op de Amsterdamseweg hoek Oude Karselaan. Er moet voor de opening nog flink verbouwd worden, zo laat Susan weten. ‘We hebben bijvoorbeeld specifieke ovens nodig en daarbij hoort een speciale aanleg van het elektra. En dat kost tijd. Daarnaast moet het pand natuurlijk tot een echte bakkerij worden verbouwd. Wij verbouwen het pand zo, dat de mensen kunnen mee kijken in het bakproces en precies zien hoe wij onze producten maken. We kunnen niet wachten om in Amstelveen te beginnen.’